top of page
Blog: Blog2
Zoeken
  • Foto van schrijverMIke Brouwer

Onderzoek naar identiteit en aanpassingsvermogen in loopbaangedrag van statushouders

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020Ik wil statushouders graag uitnodigen mee te werken aan mijn onderzoek dat wordt uitgevoerd als onderdeel van mijn master thesis Psychologie van de Open Universiteit.


De huidige arbeidsmarkt in Nederland vraagt enorm veel flexibiliteit van mensen. Dat betekent dat je ook flexibel moet zijn in je identiteit. Voor veel Nederlanders is dat al lastig. Voor statushouders is dat extra lastig omdat ze een deel van hun werk-identiteit zijn kwijtgeraakt ("ik was apotheker, schilder, stukadoor, leraar, student"), een onvrijwillig een identiteit krijgen opgelegd ("jij bent vluchteling") en een nieuwe identiteit moeten zoeken en bouwen. In een wereld waarin al veel aanpassingen gevraagd worden is dat extra lastig.


Het onderzoek is een anonieme Nederlandse vragenlijst voor statushouders tussen de 17 en 67 jaar op A2-niveau, bestaat uit ca. 90 heel korte vragen en kost (afhankelijk van taal-niveau) 15-20 minuten. Het doel is om uiteindelijk betere programma voor vestiging en integratie te maken.


Het gaat om wetenschappelijk onderzoek. De gegevens worden dus niet door anderen gebruikt voor inburgering of andere procedures. Het is geen test. Er zijn geen goede of foute antwoorden. We kunnen ook niet zien wie wat geantwoord heeft.

Beantwoord de vragen dus liefst zo eerlijk mogelijk.


Als je vragen hebt over dit onderzoek, neem dan contact op met

Mike Brouwer BSc MBA

E mikebrouwer@zinstance.com

T 0654 604120


(Dit onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van

Prof. Dr. Annet de Lange | Hoogleraar

Open Universiteit | Faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen)


Ben je statushouder en wil je meedoen? Klik dan hier om met het onderzoek te starten.


Ken je iemand die mee wil doen, stuur de link dan alsjeblieft door.


Nieuwsgierig naar de vragen? Of de vragenlijst op papier invullen? Klik hier
164 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De regels

We hanteren allemaal regels op onszelf. Omdat die regels je vast kunnen zetten, kan het soms helpen ze in kaart te brengen. Dit document kan je daarbij helpen. Er zijn verschillende soorten regels. Zo

Comments


bottom of page