ONDERZOEK NAAR IDENTITEIT EN AANPASSINGS-VERMOGEN IN LOOPBAAN-GEDRAG VAN STATUSHOUDERS

Ik wil statushouders graag uitnodigen mee te werken aan mijn onderzoek dat wordt uitgevoerd als onderdeel van mijn master thesis Psychologie van de Open Universiteit.

De huidige arbeidsmarkt in Nederland vraagt enorm veel flexibiliteit van mensen. Dat betekent dat je ook flexibel moet zijn in je identiteit. Voor veel Nederlanders is dat al lastig. Voor statushouders is dat extra lastig omdat ze een deel van hun werk-identiteit zijn kwijtgeraakt ("ik was apotheker, schilder, stukadoor, leraar, student"), onvrijwillig een identiteit krijgen opgelegd ("jij bent vluchteling") en een nieuwe identiteit moeten zoeken en bouwen. In een wereld waarin al veel aanpassingen gevraagd worden is dat extra lastig.

Het onderzoek is een anonieme Nederlandse vragenlijst voor statushouders tussen de 17 en 67 jaar op A2/B1-niveau, bestaat uit ca. 80 heel korte vragen en kost (afhankelijk van taal-niveau) gemiddeld 30 minuten. Het doel is om uiteindelijk betere programma voor vestiging en integratie te maken.

Het gaat om wetenschappelijk onderzoek. De gegevens worden dus niet door anderen gebruikt voor inburgering of andere procedures. Het is geen test. Er zijn geen goede of foute antwoorden. We kunnen ook niet zien wie wat geantwoord heeft.

Beantwoord de vragen dus liefst zo eerlijk mogelijk.

Als je vragen hebt over dit onderzoek, neem dan contact op met

Mike Brouwer

mikebrouwer@zinstance.com

T 0654 604120

(Dit onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van

Prof. Dr. Annet de Lange | Hoogleraar

Open Universiteit | Faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen)

Ben je statushouder en wil je meedoen? Klik dan op een van de knoppen hieronder.

Ken je iemand die mee wil doen, stuur de link dan alsjeblieft door.

Nieuwsgierig naar de vragen? Of de vragenlijst op papier invullen? Klik dan op de knop hieronder.

deddy-yoga-pratama-524473-unsplash.jpg