top of page
Blog: Blog2
Zoeken
  • Foto van schrijverMIke Brouwer

Vind je overbruggingsbaan

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020

In Go Rin No Sho, het boek uit de 16e eeuw dat de legendarische samoerai Miyamoto Musashi aan het einde van zijn leven schreef, staat de oproep om de Weg van alle beroepen te kennen. Zo leer je de specifieke strategie en planning van ieder beroep en welke weg men moet bewandelen om tot meesterschap te komen.

In de grote verschuivingen die zich momenteel in de economie voltrekken kan het geen kwaad om eens na te denken over een ander beroep, of misschien wel over een “overbruggingsbaan”.

“Bridging employment” is een term die vooral gebruikt wordt voor mensen die gepensioneerd zijn, maar nog niet achter de geraniums willen zitten. Veel gepensioneerden doen ander werk, meer in lijn met hun persoonlijke voorkeuren, met duidelijker zingeving en met hernieuwde energie. Hoe zou het voor jou zijn om eens te denken over een overbruggingsbaan: een baan die je tijdelijk oppakt vanwege de huidige crisis, die sterk in lijn is met wat je eigenlijk wilt, en toch de mogelijk openlaat om straks weer je oude professie op te pakken?


We staan nog maar aan de vooravond van grote veranderingen in de economie. Als je denkt dat alles weer als vanouds wordt, zit je nog in de ontkenningsfase. Het is echter lastig om die snel en abrupt af te sluiten. Toch kan het wel helpen om al proactief op zoek te gaan naar wat jij vanuit jouw uniciteit wilt bijdragen aan de wereld. Er is namelijk nog zoveel te doen. Er zijn nog zoveel mensen te ontmoeten, zoveel uitdagingen te aanvaarden, delen van jezelf te overwinnen, plezier te ontdekken in de samenwerking in andere sectoren.

De Weg van de samoerai is te leven in de wetenschap dat je al dood bent.

Je oude baan en identiteit zijn er mogelijk niet meer. Toch is het mogelijk om dat te accepteren en weer op pad te gaan. Laat ons je op weg helpen.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De regels

We hanteren allemaal regels op onszelf. Omdat die regels je vast kunnen zetten, kan het soms helpen ze in kaart te brengen. Dit document kan je daarbij helpen. Er zijn verschillende soorten regels. Zo

Comments


bottom of page