top of page
Blog: Blog2
Zoeken
  • Foto van schrijverMIke Brouwer

Als ik jouw persoonlijkheid mag kenschetsen, dan zie ik het volgende...

“Je vindt het belangrijk dat andere mensen je leuk vinden en bewonderen. Daarin heb je de neiging om kritisch op jezelf te zijn. Alhoewel je een paar zwakheden in je persoonlijkheid hebt, ben je over het algemeen goed in staat deze te compenseren. Terwijl je van buiten gedisciplineerd en beheerst bent, heb je de neiging om van binnen regelmatig zorgelijk en onzeker te zijn.


Je hebt veel ongebruikte capaciteiten, die je dus nog niet in je voordeel hebt aangewend. Tegelijk lijken sommige van jouw ambities enigszins onrealistisch.

Daar staat tegenover dat je er trots op bent een onafhankelijke denker te zijn en accepteer je de uitspraken van anderen niet zonder duidelijk bewijs.


Je hebt een voorkeur voor een bepaalde hoeveelheid verandering en variatie. Je wordt daarnaast ontevreden als je beperkt wordt door regels en verboden. Het komt met enige regelmaat voor dat je ernstig twijfelt of je de juiste beslissing hebt genomen of de juiste dingen hebt gedaan.


Je vindt het onverstandig om al te openhartig te zijn in wat je over jezelf aan anderen vertelt. Soms ben je extravert, minzaam en sociaal, terwijl je op andere momenten introvert, op je hoede en gereserveerd bent. Het creëren van voldoende veiligheid is een van de belangrijkste doelen in je leven.”Klopt wel een beetje, hè?


Een recente discussie over de onzin van persoonlijkheidsprofielen op basis van DISC of management-drives deed denken aan het Barnum-Forer effect, waarin mensen een hoge mate van accuraatheid toekennen aan heel algemene teksten, zolang je ze maar vertelt dat het echt maatwerk is. Dit effect draagt bij aan de brede acceptatie van astrologie, toekomstvoorspellingen, aura lezen en voornoemde persoonlijkheidsprofielen.


Dit effect heeft de naam van de grondlegger van het Barnum & Bailey Circus meegekregen. Nomen est Omen.37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De regels

We hanteren allemaal regels op onszelf. Omdat die regels je vast kunnen zetten, kan het soms helpen ze in kaart te brengen. Dit document kan je daarbij helpen. Er zijn verschillende soorten regels. Zo

Comentarios


bottom of page