LEIDERSCHAPSPROGRAMMA'S

Bereik uw doelen

 

LEIDERSCHAPSPROGRAMMAS

Haal het beste uit jezelf

Onze aanpak voor het ontwikkelen van leiderschapsprogramma's is gebaseerd op: co-creatie, inclusie, beïnvloeding-stijlen,   innovatie, oplossingsgerichte benadering, systeemdenken en teambuilding.

We gebruiken daarin altijd de actuele werkervaring in de vorm van cases van deelnemers en richten ons altijd op het overbrengen van de inhoud en ervaring van het programma naar de werkomgeving van de deelnemer. We simuleren daarmee zo veel mogelijk uw eigen organisatie ten einde het bestaande leiderschapsgedrag te verhelderen.

Onze programmaleiders vormen rolmodellen in gedragsflexibiliteit en in attitudes, en gebruiken de dynamiek in de groep om leiderschapskwesties aan te pakken. Als zodanig leggen we altijd uit wat we doen, waarom we het doen en hoe deelnemers dat in hun eigen werkomgeving kunnen gebruiken en kopiëren. Daarbij leveren we een set tools die gemakkelijk overgenomen kan worden.


Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het ontwikkelen van strategieën. Niet alleen om te overleven, maar ook om te groeien in de toekomst. Bel ons vandaag nog om uw eerste adviesgesprek in te plannen.

 

Maatwerk

SAMENSTELLING

Ons programma's bieden visuele, auditieve en fysieke benaderingen om ervoor te zorgen dat ervaringen van de deelnemers geankerd blijven. We behandelen onderwerpen altijd als volgt: korte context, oefening om in de ervaring te komen, gevolgd door reflectie op: "Wat heb je ervaren, wat heb je geleerd, wat ga je ermee doen in je eigen werkomgeving? ”

Ook in het ontwerp van uw programma mengen we de focus op individueel met die op overstijgend (team, community, organisatie) niveau. Daarmee versterken we de uitkomsten op beide niveaus.

We hanteren een zeer eclectische benadering van ons werk, met de nadruk op wat werkt en het beste bij uw organisatie aansluit. Alle onderstaande voorgestelde onderwerpen zijn eerder door ons toegepast in eerdere programma's bij andere organisaties. Tijdens de uitvoering van het programma zullen ten minste twee facilitators aanwezig zijn. 

In het ontwerp van uw programma maken we onderscheid tussen:

• onderwerpen die vanaf het begin moeten worden behandeld,

• onderwerpen die het hele programma overspannen en

• specifieke kernthema's van uw organisatie die in een modulaire benadering worden behandeld (maar nog niet in definitieve volgorde geplaatst, wat enige optionaliteit / flexibiliteit voor uitbreiding toestaat)


Onze Startup Topics omvatten regelmatig uit het volgende:

Designed Partnership Alliance (DPA)

De basis van elk programma vereist dat we werken vanuit de situatie en de mindset van elke deelnemer, en een dialoog met de deelnemers hebben over: uitkomsten, impact, de manier waarop we samenwerken, de sfeer waarin we willen werk en waarop we bij elkaar kunnen rekenen. Dit zet de zogenaamde DPA. 

De DPA is een verbintenis van deelnemers, co-facilitators en workshopleiders waaruit we kunnen putten en die we waar nodig aanpassen. De DPA-aanpak is een van de instrumenten die deelnemers kunnen meenemen om met hun eigen teams te gebruiken.

Een van de belangrijkste afspraken daarin ligt rond vertrouwelijkheid. Niets van wat door deelnemers, co-facilitators of workshopleiders op persoonlijk niveau wordt gedeeld, zal met anderen buiten de workshopervaring worden gedeeld.

Intercultureel bewustzijn

Omdat we regelmatig met een multiculturele teams werken, gaan we in op de effecten die specifieke cultureel bepaalde communicatiestijlen kunnen hebben, zoals het effect van het verkeerd toekennen van competentieniveaus aan anderen. Wanneer u bijvoorbeeld in de Nederlandse cultuur niet meteen begint te praten over het onderwerp, dan kunnen Nederlanders u als incompetent beschouwen. We weten dat andere culturen over het algemeen een heel andere benadering kiezen. We introduceren dit met behulp van een vijfmodaliteitskader in interculturele communicatie.

Als gevolg hiervan zullen deelnemers een beter begrip hebben van elkaars stijlen en beter in staat zijn om nauw samen te werken.

Het centrale thema ontdekken

We gebruiken onze briefing met leidinggevenden/opdrachtgevers als een startpunt om de centrale werkgerelateerde thema’s te ontdekken die tijdens het programma aan de orde gaan komen. Als zodanig fungeert de programma omgeving als een simulatie van uw organisatie: mensen die samenwerken om een ​​doel te bereiken met betrekking tot het centrale thema, terwijl ze relevante beperkingen en interpersoonlijke verschillen herkennen en zich daarop aanpassen.

We nemen hierin een polariteitsperspectief van het tegelijkertijd toestaan ​​van tegenstrijdige perspectieven. Dit helpt om spanningen te ontdekken en stelt ons in staat om "Deep Democracy" (gebaseerd op het werk van Myrna Lewis) te introduceren en een atmosfeer te creëren waarin zaken kunnen worden gezegd zonder veroordelend of prescriptief te zijn. 

Aan het einde van deze fase hebben we een centraal thema waar we voor de rest van het programma aan zullen werken, en zijn de deelnemers bekend met een benadering en methode die ze in hun eigen werkomgeving kunnen gebruiken.


Hieronder treft u een voorbeeld van een van de overkoepelende onderwerpen die we gebruiken in een programmaontwerp.

Teambuilding

Het ontwerp van het programma en de groepsdynamica worden gebruikt om het Tuckman-teambuilding-model ("forming-storming-norming-performing-verdaging") te introduceren. Deelnemers reflecteren over hun ervaring met dit model en begrijpen hoe deze eenvoudige reflectieve tool fungeert als een krachtige manier om een ​​eigen team te ontwikkelen. Verder zal een grondige start worden gemaakt met persoonlijke ambities, afgestemd op teamdoelen.

Een andere succesfactor voor teamwerk is weten hoe als teamleden constructief om te gaan met elkaars geconditioneerde gedrag onder stress. Deelnemers zullen hun stresspatronen ontdekken en samen onderzoeken wat nuttig zou kunnen zijn om met deze patronen om te gaan. Ze zullen sterk betrokken zijn invoelen van de gevoelstemperatuur van de groep en bij het herkennen van potentiële toxische communicatiestijlen.

Tools: Tuckman reflectie tool, Team Kick-Off Form, Core Quadrants (Offman), Toxic Communication patterns (Gotmann a.o.), Personal Triggers

Afhankelijk van de tijd of de behoeften van de deelnemers breiden we teambuilding uit met behulp van het werk van Amy C. Edmondson ("Teaming"), gericht op teams met afwisselende teamleden. Deelnemers krijgen een overzicht van het Tuckman-model en een team-aftrap voor persoonlijk gebruik om elementaire psychologische behoeften, het doel van het team, enz. te controleren op basis van Daniel Pink's model van: reactieve, afhankelijke, onafhankelijke en onderling afhankelijke teams.